İstiridye Enginar Dolması

İstiridye Enginar Dolması
11 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

İstiridye Enginar Dolması için

Malzemeler

  • 8 adet enginar (Temizlenmiş) 
  • 1 su bardağı pirinç 
  • 2 adet soğan 
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü 
  • 1/2 demet dereotu 
  • 2 çay kaşığı toz şeker 
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı 
  • 1 limonun suyu 
  • 1’er çay kaşığı yenibahar, karabiber, tuz
İstiridye Enginar Dolması

Nasıl Yapılır

Sofralarınıza farklılık ve çeşit katacağınız istiridye enginar dolaması tarifi

  1. Pirinci suda bekletin. Kuş üzümlerini de ılık suda bekletin. 
  2. Enginarları limonlu suda 10 dakika haşlayıp suyun içinde bekletin. 
  3. Yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağının yarısı ile yumuşayana kadar kavurun. Pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurun. 
  4. Kuş üzümlerini, tuzu, şekeri, baharatını, limon suyunu ve 1.5 su bardağı içme suyunu ekleyin. Kaynamaya bırakın. İç harcı kaynayınca tencerenin kapağını kapatın, ateşi de iyice kısın. 10 dakika pişirin. 
  5. Enginarları limonlu suyun içinden alıp süzün. 4 adet enginarın çanak kısımlarına hazırladığınız iç harçtan paylaştırın. 
  6. Kalan 4 adet enginarı, içini doldurduğunuz enginarların üzerine kapatın. 
  7. Her biri için ikişer kürdan yardımı ile enginarları sabitleyin ki pişerken dağılmasınlar. 
  8. Enginarların üzerine kalan zeytinyağını gezdirin, 1 bardak da sıcak su dökün. Tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte 35-40 dakika pişirin.

İzmir usulü enginar dolması tarifi için tıklayın

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo