Nar Ekşili Kuru Dolma

Nar Ekşili Kuru Dolma
27 Temmuz 2024

Mevsimin her döneminde sofraların vazgeçilmezi olan bir tarifle karşınızdayız: Nar ekşili kuru biber ve patlıcan dolması. Bu lezzetli dolma, nar ekşisinin ferahlatıcı tadıyla buluşarak sofralarınıza renk katacak.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Nar Ekşili Kuru Dolma için

Malzemeler

  • 7-8 adet kuru patlıcan
  • 7-8 adet kurutulmuş baş biber
  • 300 gr kuzu kıyma (tek sefer çekilmiş)
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • Yarım bağ maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3-4 adet sarımsak
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Nar Ekşili Kuru Dolma

Nasıl Yapılır

  1. Patlıcan ve biberleri sıcak suda 7-8 dakika kadar bekletip soğuk suda süzün.
  2. Derin bir kaseye ince kıydığınız soğan ve maydanozları ilave edin. 
  3. Üzerine kıyma, pirinç, salçalar, nar ekşisi, tuz, sıvı yağ ve baharatları ilave ederek karıştırın. 
  4. Patlıcan ve biberleri bir parmak kalacak şekilde hazırladığınız harç ile doldurun. 
  5. Pişireceğiniz tencereye sıvı yağı alarak kızdırın, domates salçası, ufak doğradığınız sarımsaklar ve nar ekşisi ilave ederek hafif soteleyin, ardından doldurduğunuz patlıcan ve biberleri tencereye yerleştirin. 
  6. Üzerini geçmeyecek kadar ılık su ilave ederek kısık ateşte dolmaların içi pişene kadar pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo