Levrekli Kuzukulağı Salatası

Levrekli Kuzukulağı Salatası
30 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Levrekli Kuzukulağı Salatası için

Malzemeler

Malzemeler

  • 2 levrek
  • 350 gr kuzukulağı otu
  • 1 kırmızı soğan
  • 1 dal taze biberiye
  • 1~2 defne yaprağı
  • Yarım su bardağı mısır
  • 1 salçalık kırmızı biber
  • 1 dilim limon
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye

Sos için

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı dijon hardalı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber
Levrekli Kuzukulağı Salatası

Nasıl Yapılır

  1. Tencereye 1 dilim limon, defne yaprağı, biberiye ve yeteri kadar su aktarıp kaynamaya bırakın.
  2. Kaynayan suya levrekleri ekleyip haşlayın. Haşlanan levrekleri tencereden alıp soğumaya bırakın. Kılçıklarını temizleyin.
  3. Çukur bir kapta mısırı, bezelyeyi ve elinizle iri parçalara böldüğünüz levreği harmanlayın.
  4. Salata kasesine kuzukulağını, yarım ay şeklinde doğradığınız soğanı ve jülyen doğradığınız kırmızı biberi ekleyip harmanlayın.
  5. Sos malzemesini iyice karıştırın. Sosun yarısını salataya kalan yarısını da levreklerin üzerine gezdirin. Levrekli salatayı kuzukulaklı salatanın üzerine alıp servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo