Hamsili Ilık Kinoa Salatası

Hamsili Ilık Kinoa Salatası
16 Ağustos 2024

Ana vatanı Güney Amerika olan kinoa ülkemizde fazla bilinmese de, Avrupa ve ABD ülkelerinde sık sık tüketilir. Genellikle salata ve ana yemeklerin içerisinde kullanılır. İçeriğinde magnezyum, lif, protein, demir ve fosfor barındırır. Sindirimi kolaylaştırırken metabolizmanın hızlanmasını da sağlar. Bu nedenle özellikle diyet listelerinde tercih edilir. Malzemeleriniz hazırsa, diyet listelerinin yeni favorisi olacak hamsili ılık kinoa salatası nasıl yapılır birlikte görelim.

1 Porsiyon Hamsili Ilık Kinoa Salatası Kaç Kaloridir?

  • Hamsili ılık kinoa salatasının bir porsiyonu, yaklaşık 80 kaloridir.

Ana yemeklerin yanında ve diyet listelerinde yer verebileceğiniz farklı salata tarifleri arıyorsanız, Ege mutfağından börülce salatası tarifine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Hamsili Ilık Kinoa Salatası için

Malzemeler

  • 1/2 kg hamsi
  • 1/2 su bardağı beyaz kinoa
  • 8 adet yarı kurutulmuş domates (Küp kesilmiş)
  • 2 dal taze soğan
  • 1/2 demet taze nane
  • 1 yemek kaşığı kapari turşusu
  • Bir tutam maydanoz
  • Limon, tuz, zeytinyağı
Hamsili Ilık Kinoa Salatası

Nasıl Yapılır

  1. Kinoayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Bu arada hamsiyi tuzlayıp biraz yağ ile karıştırın ve 230 derecede 10 dakika fırınlayın. 
  2. Kinoa soğumadan kurutulmuş domates, nane, taze soğan, maydanoz, limon suyu, tuz ve zeytinyağı ile karıştırın.
  3. Ardından servis tabaklarına alın, fırından çıkan hamsiyi paylaştırın ve üzerine kapari serpiştirin. Bekletmeden ılık olarak servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Tarife balkamadan önce hamsilerin kılçıklarını temizleyin.
  • Pişirme işleminden sonra hamsileri kağıt havlu üzerinde bekletin. Böylece fazla yağın süzülmesini sağlayabilirsiniz.
  • Salatanın yağını ve domatesleri servis edeceğiniz zaman ilave edin. Aksi takdirde salata suyunu salacaktır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo