Yıkayıp süzdüğünüz bulguru bir tencereye alın. Üzerine sıcak su ilave edip bulgurlar iyice şişip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ocaktan alıp fazla suyunu süzün. Derin bir salata kasesine alıp soğumaya bırakın.
Domates, salatalıklar ve közlenmiş kırmızı biber turşusunu küp doğrayın. Taze soğan, dereotu, nane ve maydanozu incecik kıyın.
Salatanın sosu için zeytinyağı, taze sıkılmış limon suyu, nar ekşisi, ezilmiş sarımsak, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi küçük bir kapta karıştırın. Yedikule marul yapraklarını bir servis tabağına dizin. Doğramış olduğunuz tüm malzemeleri bulgura ilave edip, hazırladığınız sosu üzerine gezdirin. Karıştırıp, Yedikule marul yaprakları üzerinde harmanlayın ve servis yapın.
Teşekkür ederiz.