Pastırmalı İç Bakla

Pastırmalı İç Bakla
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pastırmalı İç Bakla için

Malzemeler

  • 500 gr iç bakla
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 domates
  • 1 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 10 kalın dilim çemensiz pastırma
  • 1 su bardağı et suyu
Pastırmalı İç Bakla

Nasıl Yapılır

Soğanın kabuğunu soyup kıyın. Tereyağını tencerede eritip soğanı kısık ateşte kavurun. Zar şeklinde kesilmiş pastırma, zeytinyağı, küp kesilmiş domatesleri ekleyin. Baklaları suda haşlayıp tencereye ekleyin. Tahta kaşıkla harmanlayıp et suyunu ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Üzerini yağlı kağıt ve tencerenin kapağı ile sıkıca kapatın. Baklalar iyice yumuşayınca ateşten alın ve soğuduktan sonra servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo