Bayram sofralarının vazgeçilmezi zeytinyağlılar. Soğanları yemeklik doğrayıp, zeytinyağı ve fıstıklarla birlikte kavurun. Pirinci yıkayıp ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun. Baharatları, şekeri, kuşüzümünü, limon suyu ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay bardağı sıcak su ilave edin. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Pirinçler suyu çekince ocaktan alın. Diğer tarafta salamura yaprakları ılık suyla yıkayın. İçlerine hazırladığınız harçtan paylaştırıp sarın. Tencerenin tabanına kalan asma yapraklarını yayın. Üzerlerine sarmaları yerleştirin. 2 su bardağı sıcak su ve zeytinyağını döküp üzerine bir tabak kapatın. Tencerenin kapağını kapatarak 30 dakika pişirin. Patlıcanları yıkayıp ılık suda bekletin. Suyunu 2-3 defa değiştirin. Kaynayan suda 10 dakika haşlayıp içlerine iç harçtan doldurun. Tencereye dizip, 2 su bardağı sıcak su ve nar ekşisi ilave edip ilave edip 20 dakika pişirin. Hepsini birlikte servis yapın.
Teşekkür ederiz.