Zeytinli Dürüm

Zeytinli Dürüm
01 Eylül 2021
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Zeytinli Dürüm için

Malzemeler

Hamuru için

  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3/4 su bardağı su

İç malzemesi için

  • 1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi
  • 1-2 yaprak marul
  • 3-4 yaprak roka
  • 2 dilim kaşar peyniri
  • 1 dilim hindi füme

Yanına

  • Taze fındık, kuru kayısı, kuru yaban mersini, ay çekirdeği içi karışımı
  • Doğranmış salatalık
  • Ev yapımı ayran
Zeytinli Dürüm

Nasıl Yapılır

  1. Hamuru için tüm malzemeyi bir kapta yoğurun. Hamurdan küçük bezeler hazırlayın. Un serpilmiş tezgahın üzerinde, merdane yardımı ile ince olacak şekilde açın. Yağlanmış ve yapışmaz yüzeyli bir tavada önlü arkalı pişirin. Her pişirdiğiniz hamuru iki bez arasına alarak yumuşak kalmasını sağlayın. Malzeme bitene dek aynı şekilde hamurları hazırlayın. 
  2. İçi için dürümün üzerine zeytin ezmesi sürün, kalan malzemeyi de üzerine yerleştirin. Rulo şeklinde sarıp ikiye veya üçe kesin. Beslenme kutusuna yerleştirin. Kuruyemişler ve ayran ile beslenme çantasını tamamlayın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo