Milföy Tost

Milföy Tost
08 Ağustos 2024

Pratikliği ve nefis tadıyla dikkat çeken bu tarif, hem kahvaltılarda hem de günün her saatinde harika bir seçenek sunuyor. Milföy hamurlarının ince ve çıtır dokusu, içindeki zengin peynir ve sucuk dilimleriyle birleştiğinde, her lokma adeta bir lezzet patlamasına dönüşüyor. İşte size adım adım hazırlayabileceğiniz kolay bir milföy tost tarifi:

Lavaş Tost tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon milföy tost kaç kaloridir?

Bir porsiyon milföy tost 320 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Milföy Tost için

Malzemeler

  • 1 paket milföy hamuru 
  • 4 dilim kaşar peyniri 
  • 4 dilim sucuk, salam veya jambon 
  • 1 yumurta 
  • Tuz ve karabiber 
Milföy Tost

Nasıl Yapılır

  1. Milföy tost için öncelikle milföy hamurlarını tezgaha alın ve üzerine biraz un serpin. 
  2. Hamurları bir merdane yardımıyla ince açın.
  3. Hamurun bir yarısına peynir ve sucuk dilimlerini yerleştirin.
  4. Üzerine biraz tuz ve karabiber serpin.
  5. Hamurun diğer yarısını malzemelerin üzerine kapatın ve kenarlarını iyice bastırarak kapatın. Bir çatal yardımıyla kenarlarını güzelce sıkıştırabilirsiniz.
  6. Yumurtayı bir kasede çırpın ve milföylerin üzerine fırça yardımıyla sürün.
  7. Tost makinesini önceden ısıtın ve milföy tostlarını tost makinesine yerleştirin. Tost makinesini kapatın ve 5-7 dakika kadar pişirin, ya da milföylerin altın rengi olana kadar pişirin. 
  8. Milföy tostlarınızı tost makinesinden çıkardıktan sonra biraz soğumasını bekleyin ve sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Servis Önerisi
  • Doğranmış domates, salatalık, biber, soğan ve zeytinyağı ile yapılan klasik bir salata ile servis edebilirsiniz.
  • Milföylerin yanına ketçap ve mayonez servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Eğer tost makineniz yapışmaz yüzeyli değilse, üzerine biraz tereyağı ya da sıvı yağ sürebilirsiniz.
  • Milföy hamurunu açarken çok ince açmamaya özen gösterin. Hamurun yeterince kalın olması, iç malzemelerin pişerken dışarı çıkmamasını sağlar.
  • Hamuru açmadan önce biraz buzdolabında soğutursanız, açması ve şekil vermesi daha kolay olur.
  • Hamurun kenarlarını iyice kapatın ve sıkıştırın. Bu, iç malzemelerin pişerken dışarı çıkmasını engeller. Çatal yardımıyla kenarları bastırabilirsiniz.
  • Yumurtayı çırpıp milföylerin üzerine sürmek, pişirme sırasında altın rengi ve parlak bir yüzey elde etmenizi sağlar.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo