Ekmek Arası Köfte

Ekmek Arası Köfte
18 Nisan 2025

Efsane sokak lezzetini evde denemeye ne dersiniz? Ekmek arası köfte tarifinin baharatıyla damak çatlatan, dışı çıtır içi yumuşacık köfteler ve taze ekmeğin muhteşem uyumu ekmek arası köfte tarifinde buluşuyor. Yanında közlenmiş biber ve soğanla servis edilen ekmek arası köfte tarifi , hem pratik hem de doyurucu bir öğün arayanların favorisi olacak. Peki; ekmek arası köfte nasıl yapılır? İşte malzemeleri ve yapılışı...

Kokoreç tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Ekmek Arası Köfte kaç kaloridir?

Bir porsiyon Ekmek Arası Köfte 550 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ekmek Arası Köfte için

Malzemeler

Köfte için:

  • 400 gr kıyma (orta yağlı dana kıyma)
  • 1 adet kuru soğan 
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 dilim bayat ekmek içi 
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karbonat 

İçine ve yanına:

  • 4 adet somun ekmek veya yarım baget ekmek
  • 1 adet domates 
  • 1 adet yeşil biber 
  • 1 kuru soğan 
  • Maydanoz
  • Turşu 
  • Ketçap, mayonez ya da acı sos
Ekmek Arası Köfte

Nasıl Yapılır

  1. Tüm köfte malzemelerini geniş bir kapta yoğurun. Harç homojen hale gelince üzerini streçleyip buzdolabında en az 15-20 dakika dinlendirin (vakit varsa 1 saat ideal).
  2. Dinlenen köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yassı köfteler yapın.
  3. Tavada az sıvı yağ ile her iki tarafını güzelce kızartın. İstersen ızgarada veya döküm tavada pişirerek daha otantik bir lezzet elde edebilirsin.
  4. Somun ekmekleri ortadan ikiye kesip iç kısmını hafifçe kızartın. Bu hem lezzet hem de çıtırlık katar.
  5. Ekmeklerin içine önce yeşillik ve soğan, ardından sıcak köfteleri yerleştir. Üzerine domates, biber, turşu ekleyin. Dilersen ketçap, mayonez ya da acı sosla tatlandırın.
Servis Önerisi
  • Köftenin sıcaklığına sıcak eşlikçi! Izgarada pişmiş yeşil biber ve domates dilimleriyle dürümün ya da sandviçin içini zenginleştirebilirsin.
  • Özellikle acı sivri biber turşusu ya da kornişon yanında da sunabilirsiniz.
  • Ev yapımı ayran veya şalgam ile servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Yoğurduktan sonra buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin baharatlar otursun, kıvam tutsun.
  • Köfte harcına eklediğiniz rendelenmiş soğanın suyunu iyice sıkın, yoksa köfte dağılabilir ya da cıvık olur.
  • Ekmeklerin içini tost makinesi veya tavada hafifçe ısıtıp, dışı çıtır içi yumuşak olur. Aynı zamanda köfteyle buluşunca ıslaklaşmaz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo