Yer Elması İle Bolu Kızılcık Tarhanalı Akıtma için
Malzemeler
4-5 orta boy yer elması
2 yumurta
3 yemek kaşığı Bolu kızılcık tarhanası
2 diş sarımsak (İnce kıyılmış¸)
Yarım soğan (İnce kıyılmış)
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı mavi haşhaş
Yarım çay bardağı vişne suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kızartmak için:
Ayçiçek yağı
Sosu için:
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
4 yemek kaşığı labne peyniri
6-7 haşlanmıs¸ kestane
Yer Elması İle Bolu Kızılcık Tarhanalı Akıtma
Nasıl Yapılır
Yer elmalarını akan suyun altında güzelce yıkayın. Kaynayan suyun içerisine atın ve yaklaşık 10 dakika elmalar yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Kızartmalık yağ hariç tüm malzemeyi derin bir kabın içerisinde karıştırın. Haşlanmış yer elmalarını soğutun ve ezerek bu karışıma ilave edin.
Hamurunuz akışkan bir hamur olmalı, koyu kıvam olursa süt miktarını artırabilirsiniz. Hamurunuzu hazırladıktan sonra dinlenmesi için buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Dinlenen hamuru dolaptan çıkarın ve bir tavayı 2 çay kaşığı yağ ile yağlayın. Tava ısınınca 2 yemek kaşığı hamuru tavanın ortasına gelecek şekilde döküp ince tabaka halinde yayın. Kısık ateşte her iki tarafını da pis¸irin.
Sosu için labne peynirini bir kasede çırpın, içine kestaneleri ufalayıp karıştırın. Pişirdiğiniz akıtmaların içine paylaştırarak rulo sarın ve bekletmeden servis yapın.
Teşekkür ederiz.