Karadut Reçeli

Karadut Reçeli
20 Ekim 2024

Ev Yapımı Dut Reçeli Tarifini 3 basit malzemeyle yapmak oldukça kolaydır kolaydır: Dut, şeker ve limon suyu. Kahvaltıda, keklerde veya kızarmış ekmek üzerine afiyetle tüketebilirsiniz.

Karadut reçelinin püf noktalarına göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Karadut Reçeli için

Malzemeler

  • 1 kg karadut
  • 1 kg toz şeker
  • 1 litre su
  • Yarım limonun suyu
Karadut Reçeli

Nasıl Yapılır

  1. Karaduta yarım kg toz şeker ekleyip, 1 gece dinlendirin. Kalan yarım kg toz şeker ve suyu kaynatın. 
  2. Karışım kıvam alınca karadutu ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırın. Limon suyu ilave edip, 2-3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın. Cam kavanozlara doldurun.
Servis Önerisi
  • Reçele narenciye aroması vermek için biraz portakal veya limon kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.
  • Reçelin içerisine taze fesleğen yaprağı veya nane yaprağı da kullanabilirsiniz
Püf Noktası
  • Reçeli doldururken üstlerinde yarım santim boşluk bırakmayı unutmayın.
  •  Kavanozların kenarlarını nemli kağıt havluyla temizleyin. Her birini sıkıca kapatın
  •  Kavanozları  büyük bir tencerede kaynar suda sterilize edin.
  • Sıcak kavanozları tencereden çıkarırken mutlaka dikkat edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo