Domates Püresi Konservesi

Domates Püresi Konservesi
16 Ağustos 2024

Kolayca yapacağınız kışlık domates püresi konservesi ile karşınızdayız. Yaz aylarının sonlarına doğru kışlıklar hazırlanmaya başlanır. Bunların içinde en sevilen kışlık ise domates konservesidir. Yemeklerin içerisinde kullanılan domates, püre haline getirildikten sonra kavanozlarda muhafaza edilir. Buzdolabında bekletilen kavanozlar hem kahvaltılarda, hem de yemek yapımında kullanılabilir. Malzemeleriniz hazırsa, kışlık domates püresi konservesi yapımı için tarife geçebiliriz.

Alternatif olarak acılı kahvaltılık sos ve taze fasulye konservesini deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Domates Püresi Konservesi için

Malzemeler

4 Litrelik kavanoz için 

  • 10 kg domates (Tercihan salçalık domates)
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
Domates Püresi Konservesi

Nasıl Yapılır

  1. Domatesleri yıkayın ve karbonatlı suda 10 dakika beklettikten sonra süzün. 
  2. Süzmüş olduğunuz domatesleri iri iri doğrayıp mutfak robotunda püre haline getirdikten sonra büyük boy bir tencereye aktarın.
  3. Orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra 20 dakika pişirin. En son tuzunu ve zeytinyağını ilave edip birkaç taşım daha kaynatın. 
  4. Ocaktan alın ve sterilize edilmiş kavanozların içine sıcakken aktarın.
  5. Kapağını sıkıca kapattıktan sonra ters çevirip bir gün boyunca bekletin ki, kavanozun kapağını sıkıca kapatıp kapatmadığınızdan emin olun. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Tarifte olgun ve sulu domatesler kullanın.
  • İsteğe göre biber de ilave edebilirsiniz.
  • Domates püresi konservesini kış aylarında makarnalarda ve sulu yemeklerde, domates çorbasında ve menemen yapımında keyifle  kullanabilirsiniz.
  • Kapağını açtıktan sonra 3-4 gün içinde tüketin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo