Şehrazat Tatlısı
Kakuleleri bıçakla yarısına kadar kesin. Karabiber, rezene, kişniş, karanfil ve tarçın çubuklarını ekleyin ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 5-6 dakika pişirin. Baharat karışımını havana aktarıp hafif ezin. Siyah çay ve küp doğranmış zencefil kurularını ekleyerek harmanlayın. Karışımı kavanoza doldurun. Kapağını sıkıca kapatıp tarif kağıdını da ekleyerek süsleyin. Tarif için; Bitki çayı süzgecine 1 yemek kaşığı kadar çay karışımdan doldurun. 1 su bardağı suyu kaynatın ve süzgeci içine ekleyerek ateşi kapatın. 5 dakika demlenmeye bırakın. Yarım su bardağı süt ekleyip tekrar orta ateşte ısıtın. Çayı fincana doldurup şeker veya bal ile tatlandırarak servis yapın.
*Kullanılan bardak ölçüsü 240 ml’dir.
Teşekkür ederiz.