Mansaf

Mansaf
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mansaf için

Malzemeler

Pilav için

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı safran
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1.5 su bardağı su
  • Tuz

Et için

  • 150 gr kuzu eti
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı badem
  • 2 yaprak lavaş ekmeği
Mansaf

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağını bir tencereye alıp eritin. Pirinci ilave edip kavurun. Su, tuz ve safranı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Demlenmeye bırakın.
  2. Kuzu etini kuş başı doğrayın. Bir tencerede bol suyla haşlayın. Suyunu süzüp yoğurtla karıştırın.
  3. Bademi yağsız tavaya alıp kavurun. Lavaş ekmeğini bir tabağa alın. Üzerine pilavı, etrafına etleri yerleştirin. Kavrulmuş badem serpiştirerek sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo