Karnabahar Pilavı

Karnabahar Pilavı
27 Aralık 2021

Son zamanlarda oldukça popüler olan ketojenik diyet, özellikle sporcuların dikkatini çekmeye başlayan ve pek çok kişinin düşük karbonhidratlı ve yüksek yağlı bir beslenme düzenine geçerek bu düzeni yıllarca devam ettiriyor. Bu süreçte vücudun enerji için karbonhidrat yerine yağları kullanması sağlanıyor ve böylece daha ince, sağlıklı ve odaklanmış bir hale gelmek mümkün oluyor. Aynı zamanda ketojenik diyet bağırsak mikroorganizmalarını da düzenlemektedir. Bu nedenle bir çok hastalığın önleyiciside sayılabilmektedir. Burada mantar ve karnabahar ketojenik diyete uygun sebzeler arasındadır. Malzemeler hazırsa, diyet listelerine özel karnabahar pilavı tarifine geçebiliriz.

Karnabahar pilavını, kremalı mantar çorbası ile birlikte sunabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Karnabahar Pilavı için

Malzemeler

  • 500 gr karnabahar
  • Dereotu
  • Maydanoz 
  • Tuz 
  • Karabiber

Üzeri için:

  • Yeşil soğan 
Karnabahar Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. Karnabaharlar ayıklanır, rendelenir. Taze otlar ince kıyılır.
  2. Rendelenmiş karnabaharlar zeytinyağında kavrulur, ardından ince kıyılmış maydanoz ve dereotu eklenir.
  3. Son olarak üzerine yeşil soğan serpiştirilerek servis edilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo