En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14086 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1264 Tarif
Diyet
4403 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2330 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1409 Tarif
Pratik Yemek
5114 Tarif
Salata ve Meze
1260 Tarif
Sos
471 Tarif
Tatlı
8751 Tarif
Yöresel
1982 Tarif
Popüler Tarifler
Gül Reçeli
Poşe Yumurta
Anasayfa
Tarifler
Pilav Tarifleri
Hamsili Pilav
Hamsili Pilav
29 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi :
45 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 8 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Haşlama brokoli
Zencefilli Havuç Çorbası
Kerevizli tomtom salata
Pırasalı Pilav
3-6-9 Keki
Havuç çorbası
Chia Tohumunu Bir Gece Suda Bekletirseniz Ne Olur?
Narın Gücü: Şifa Deposu Meyveyi Doğru Tüketmenin Sırları
Lezzetin Ötesinde: Sakatat Çeşitleri ve Sofralardaki Yeri
Asla Chia Tohumuyla Birlikte Yenmemesi Gereken 5 Besin
Türk Mutfağı'nın Sofraları Süsleyecek En Lezzetli 13 Mezesi
Hem Ekonomik Hem Pratik: Sivas’ın Yöresel Lezzeti Mücrim Tarifi ile Püf Noktaları
Hamsili Pilav için
Malzemeler
1 kg hamsi
2 su bardağı pirinç
2 soğan
1 kahve fincanı zeytin yağı
1 demet taze soğan
Yarım demet taze nane
1 tatlı kaşığı toz şeker
Kuş üzümü
dolmalık fıstık
Tuz
Karabiber
Yeni bahar
Hamsili Pilav
Nasıl Yapılır
Hamsileri iyice temizleyip yıkadıktan sonra bir kevgirde mısır unuyla harmanlayın. 15 dakika bu şekilde bekletin.
Pirinci birer tatlı kaşığı tuz ve limon suyu ilave edilmiş sıcak suda yarım saat beklettikten sonra süzün.
Soğanları temizleyip ince kıyın. Pilav tenceresinde zeytinyağını ısıtıp soğanı kavurun.
Dolmalık fıstıkları ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Pirinç ve sıcak suyu ekleyin.
Bir taşım kaynatıp kısık ateşe alın ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
Ocaktan alıp tuz, şeker, kıyılmış taze soğan ve baharatı ekleyip iyice harmanlayın. Tencerenin kapağını sıkıca kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakın.
Isıya dayanıklı yuvarlak ve derin kaseleri yağlayın. İçlerini ikiye ayrılmış hamsi filetolarıyla kaplayın.
Üzerine pilavı yayın. Kalan filetoları da aynı şekilde sıralayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından alın. Servis sırasında ters çevirerek servis tabağına aktarın. Sıcak yada ılık servis yapın.
Tarif Kategorileri
Hamsi Tarifleri
MasterChef Tarifleri
Karadeniz Mutfağı Yemekleri
Pilav Tarifleri
Yöresel Tarifler
Balık Yemekleri
Fırın Yemekleri
Akşam Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Pilav Tarifleri
35 Dakika
Pırasalı Pilav
Selinhdr
Pilav Tarifleri
45 Dakika
Kurutulmuş Domatesli Risotto
Selinhdr
Pilav Tarifleri
45 Dakika
Gallo Pinto
Selinhdr
Pilav Tarifleri
40 Dakika
Zerdeçallı Basmati Pirinç Pilavı
Pilav Tarifleri
30 Dakika
Kıymalı Şehriye
Selinhdr
Pilav Tarifleri
20 Dakika
Patatesli Bulgur Pilavı
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.