Zerdeçallı Basmati Pirinç Pilavı

Zerdeçallı Basmati Pirinç Pilavı
28 Kasım 2024

Ana yemeklerinizin yanında lezzetli bir eşlikçi arıyorsanız, bu tarif tam size göre!

Tarif: Yıldız Öz Samaha (Şef)

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Zerdeçallı Basmati Pirinç Pilavı için

Malzemeler

  • 2 su bardağı basmati pirinç
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet havuç
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı tuz
Zerdeçallı Basmati Pirinç Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. Basmati pirincini bol suda yıkayıp suyunu süzgeçle süzün. 
  2. Kuru soğan, kapya biber, yeşil biber ve havucu çok küçük küpler şeklinde doğrayın. 
  3. Dereotu ve maydanozu ince kıyın. Derin bir tencereye zeytinyağını alıp hafif kızdırın. 
  4. Ardından soğanları, biberleri, havuçları hafif soteleyin. 
  5. Sebzeler yumuşayınca zerdeçal, tuz ve pirinçleri ekleyip hafif karıştırın ve suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatarak pişirin. 
  6. Suyunu çeken pilava ince kıydığınız dereotu ve maydanozu ekleyin ve hafif karıştırın. 
  7. Pilavınızı 10 dakika kadar dinlendirin ve ardından üzerine zeytinyağı gezdirip servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo