Elmalı cevizli milföy
Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri. Erişteyi 1 çorba kaşığı tuz ilave edilmiş 5 litre kaynar suda istenilen diriliğe göre 5-7 dakika kadar haşlayıp süzün. Domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp domatesleri sos kıvamını alıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp dilimlenmiş yeşil zeytin, mercan köşk, tuz, karabiber ve kıyılmış dereotunu ilave edin. Karıştırıp 30 dakika bekletin. Önceden haşlayıp süzdüğünüz Filiz Erişteyi zeytinli sosla harmanlayın. Servis tabağına alın. Üzerine ufalanmış lor peynirini serpiştirin. Servis yapın. Afiyet olsun.
Siyah zeytin ile 20 dakika da hazırlayabileceğiniz zeytinli makarna tarifini de deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.