Elmalı cevizli milföy
Geleneksel tariflerin yanında alışılmadık kombinasyonlara da yaraşan zarif bir çeşittir spagetti. Aman ortadan kırıp da zerafetini bozmayın. Yumuşamasını bekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Spagettiyi paket üzerindeki pişirme süresine göre haşlayın.
Sebzeleri iyice yıkayın. Havucun kabuğunu soyun. Kabağı kalın şeritler halinde doğrayın. Biberleri ve havucu ince şerit, kırmızı soğanı iri halka şeklinde kesin. Sarımsakları ince doğrayın.
Geniş bir tavada sarımsak ve soğanları soteleyin. Biberleri ilave edin. Kabak ve havucu kaynar suda 5 dakika bekletip tavaya ekleyin. Tuzla tatlandırıp ocaktan alın.
Suyunu süzdürdüğünüz spagettiyi sebzelerle harmanlayın. Üzerini nane yaprağı ile süsleyip servis yapın.
Teşekkür ederiz.