1 su bardağı pancar püresi (Kırmızı olması için birkaç
damla gıda boyası da kullanabilirsiniz)
Sosu için
1 soğan
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı konserve mantar
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Pancarlı Pembe Erişte
Nasıl Yapılır
Pancarlı erişte hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alın. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Üzerini streç filmle sarıp 1 saat dinlendirin.
Dinlenen hamuru unlanmış tezgah üzerine alın ve bir merdane yardımıyla açın. Hamurdan uzun şeritler kesin, üzerlerine un serpip 1 saat daha dinlendirin. Dinlenen eriştelerinizi tuzlu kaynar suda haşlayın.
Sosu için yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. İnce doğradığınız mantar, tuz ve baharatları ilave edip, mantarlar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
Suyunu süzdüğünüz erişteyi, sosu pişirdiğiniz tencereye alıp karıştırın ve sıcak servis yapın.
Teşekkür ederiz.