Kum Midyeli Makarna

Kum Midyeli Makarna
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 8 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kum Midyeli Makarna için

Malzemeler

  • 1 paket cannelloni makarna
  • 200 gr kuru fasulye
  • 400 gr temizlenmiş kum midyesi
  • 20 gr fesleğen
  • 2 gr pul biber
  • 20 cl zeytin yağı
  • 20 gr sarımsak
  • 1 soğan
  • 25 cl beyaz şarap
  • 20 gr üzüm sapı
  • 10 gr maydanoz
  • 20 cl süt
Kum Midyeli Makarna

Nasıl Yapılır

  1. Kuru fasulyeleri bir gece öncesinden suda bekletin.Ertesi gün bol suyla yıkayıp süzün.Geniş bir tencereye dörde bölünmüş soğan ve fesleğeni alın.
  2. 2 litre kadar su ekleyip fasulyeleri bu suda iyice ezilinceye kadar haşlayın,süzün.
  3. Fasulyeleri kabuklarından ayırıp krem haline gelinceye kadar ezin.Süt,tuz ve karabiber ekleyip tatlandırın.
  4. Zeytinyağını tavada ısıtıp sarımsak,üzüm sapları, midye, pulbiber ve şarabı ekleyip pişirin.
  5. Midyeleri içinden alıp bir kaseye aktarın ve tavanın içine kiraz domateslerle krema haline getirilmiş fasulye ezmesini ekleyin.
  6. Birkaç dakika kavurduktan sonra midyeleri tekrar tavanın içine alın.Harmanlayıp ocaktan alın.
  7. Cannelloni makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 8 dakika haşlayıp süzün.
  8. Hazırladığınız sos ile birlikte harmanlayın.Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, yüksek proteinli midyeli makarna tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo