Ev Makarnası

Ev Makarnası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ev Makarnası için

Malzemeler

  • 1 kg un
  • 7 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Ev Makarnası

Nasıl Yapılır

 Tüm malzemeleri büyük bir cam kaseye alıp iyice yoğurun. Orta sertlikte bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamuru merdane yardımıyla açın. Açtığınız yufkayı temiz bir bezin üzerine koyarak hafif kurumaya başlayana kadar bekletin. Hamur hafif kuruduğunda ince şeritler şeklinde kesin. Fırın tepsisine alıp sıcak fırında hafifçe kızarıp kuruyana kadar pişirin. Soğuduktan sonra bez torbalarda saklayın.

Makarna yufkasını uzun şeritler şeklinde kestiğiniz gibi kare parçalar, kibrit çöpü inceliğinde veya dilediğiniz başka şekillerde kesebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo