Yoğurtlu Bal Kabağı Mezesi

Yoğurtlu Bal Kabağı Mezesi
10 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yoğurtlu Bal Kabağı Mezesi için

Malzemeler

  • 4 dilim bal kabağı (Rendelenmiş)
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Sosu için

  • 3 kaşık süzme yoğurt
  • 2 kaşık mayonez
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 3 diş sarımsak (Ezilmiş)

Üzeri için

  • Taze kekik ve kıtır soğan
Yoğurtlu Bal Kabağı Mezesi

Nasıl Yapılır

  1. Rendelenmiş bal kabağını zeytinyağıyla birlikte tavada kavurun. Bu işlem bal kabağının hacmi yarı yarıya düştüğünde sonlanmalı, bu da yaklaşık 8 dakika sürecektir. Çok uzun sürmemeli.
  2. Tavadan alın, derin bir karıştırma kabına aktarın. İçine yoğurt, mayonez, kimyon ve sarımsağı ekleyip karıştırın. Servis tabağına veya tekli kaselere alın. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirin, kıtır soğan ve taze kekik ekleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo