Sütlü Levrek Balığı

Sütlü Levrek Balığı
30 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sütlü Levrek Balığı için

Malzemeler

  • 2 fileto levrek balığı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 esmer küp şeker
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5~6 tane karabiber
  • 4 defne yaprağı
  • 2~3 dal maydanoz
  • Tuz
Sütlü Levrek Balığı

Nasıl Yapılır

  1. Levrek filetolarını bir fırın kabına dizin. Üzerine sütü ilave edin.
  2. Kabın üzerini streç film ile kapatın ve serin bir yerde 1-2 saat dinlendirin.
  3. Küp şeker ve sirkeyi bir kasede şeker eriyinceye kadar bekletip karıştırın.
  4. Dinlenen balıkları sütten çıkartıp iyice süzün ve yağlı kağıt serili bir fırın kabına alın.
  5. Üzerine çok az tuz serpip şekerli sirkeyi dökün. Tereyağını balıkların üzerine eşit olarak paylaştırın.
  6. Defne yaprağı, tane karabiber ve ince kıydığınız maydanozu ilave edin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo