Muz Ve Fıstık Ezmeli Tuzlu Çikolata Kapları

Muz Ve Fıstık Ezmeli Tuzlu Çikolata Kapları
06 Nisan 2023

Elif Edes'ten yılbaşı için pratik ve lezzetli çikolata kaplı çeleng. Yalnızca 4 malzemeden oluşan bu tarifi, kolayca hazırlayabilirsiniz.

Ayva ve kabak çelengine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Muz Ve Fıstık Ezmeli Tuzlu Çikolata Kapları için

Malzemeler

  • 1 adet orta boy muz (Olgun)
  • 50 g fıstık ezmesi
  • 350 g bitter çikolata
  • Üzerine serpmek için deniz tuzu
Muz Ve Fıstık Ezmeli Tuzlu Çikolata Kapları

Nasıl Yapılır

  1. Mini muffin kalıplarının içine kağıt kalıplar koyun.
  2. Muz ve fıstık ezmesini bir kaba alarak birlikte ezin.
  3. Çikolatayı benmaride eritin.
  4. Muffin kağıtlarının tabanına erimiş çikolatayı sıkın ve üzerlerine 1’er çay kaşığı muzlu karışımdan koyun ve onun da üzerini kaplayacak şekilde çikolata sıkın. 
  5. Son olarak yaprak tuz serpin ve sertleşene kadar buzdolabında bekletin.
  6. Çelengi oluşturmak için yine zemine royal icing sürün ve fıstıklı çikolata kaplarını,  makaron, ufak limonlu kek, draje, top çikolatalar ve mini gofretlerle süsleyerek yerleştirin. Son dokunuş olarak Hindistan cevizi rendesi veya pudra şekeri serpebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo