Dünyada en çok tüketilen etlerden biri haline gelen tavuk, protein bakımından oldukça zengindir. Genellikle salata, çorba, ana yemek ve hamur işlerinin içerisinde kullanılan bu besin, tansiyonu dengede tutmasıyla bilinir. İsteğe göre haşlama, fırınlama, kızartma ve ızgara yöntemleriyle pişirilebilir. Tamamlayıcı bir besin olduğu için özellikle çocukların ve sporcuların haftada bir kez tüketmesi önerilir. Dilerseniz, vücut direncini arttırmasıyla bilinen fırında tavuk nasıl yapılır sorusunun cevabını öğrenmek için tarife başlayalım.
1 Porsiyon Fırında Tavuk Kaç Kaloridir?
Özel yemeklerde vaya kutlamalarda sunabileceğiniz tavuk yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, hafifliği ile bilinen köri soslu tavuk veya tavuklu börek tarifine göz atabilirsiniz.
Malzemeler
Üzeri için
Teşekkür ederiz.