Fırında Tavuk

Fırında Tavuk
16 Temmuz 2024

Dünyada en çok tüketilen etlerden biri haline gelen tavuk, protein bakımından oldukça zengindir. Genellikle salata, çorba, ana yemek ve hamur işlerinin içerisinde kullanılan bu besin, tansiyonu dengede tutmasıyla bilinir. İsteğe göre haşlama, fırınlama, kızartma ve ızgara yöntemleriyle pişirilebilir. Tamamlayıcı bir besin olduğu için özellikle çocukların ve sporcuların haftada bir kez tüketmesi önerilir. Dilerseniz, vücut direncini arttırmasıyla bilinen fırında tavuk nasıl yapılır sorusunun cevabını öğrenmek için tarife başlayalım.

1 Porsiyon Fırında Tavuk Kaç Kaloridir?

  • Fırında tavuğun bir porsiyonu, yaklaşık 210 kaloridir. Kilo kontrolünde olanların derisini çıkartarak tüketmesi önerilir.

Özel yemeklerde vaya kutlamalarda sunabileceğiniz tavuk yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, hafifliği ile bilinen köri soslu tavuk veya tavuklu börek tarifine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 11 Kişi Kaydetti
Fırında Tavuk için

Malzemeler

Malzemeler

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 bütün tavuk
  • 45 g tereyağı

Üzeri için

  • Taze kekik
Fırında Tavuk

Nasıl Yapılır

  1. Zeytinyağını bir kaseye alın. Nar ekşisi, ince kıydığınız soğan, domates salçası, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
  2. Karışımı bir fırça yardımıyla tavuğun üzerine sürüp 30 dakika dinlendirin. Dinlenen tavuğu bir fırın kabına alın. Fazla kararmaması için üzerini yağlı kağıt ile kapatın.
  3. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında her yarım saatte bir çevirip üzerine birer parça tereyağı sürerek 3.5 saat pişirin. Taze kekik ile süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Servis Önerisi
Püf Noktası
  • Tavukların daha kolay pişmesini sağlamak için, tarife başlamadan önce 20 dakika oda sıcaklığında bekletin.
  • Dilerseniz, tavuğu önceden haşlayarak yumuşatabilir, ardından fırına atabilirsiniz.
  • Sosladığınız tavuk etini, nane, limon dilimleri ve biberiye ile aromalandırabilirsiniz.
  • Soğanların lezzetini arttırmak için, doğramak yerine rendelemeyi tercih edin.
  • Tavuğun pişmesine 10 dakika kala, tepsinin içerisine domates ve biber ilave edebilirsiniz.
  • Fırında bütün tavuğun üzerini kızartmak istediğinizde bir limonu ortadan ikiye kesin. Yarısını tavuğun derisinin üzerine iyice sürün. Diğer yarısını ise tavuğun içine yerleştirdikten sonra fırında pişmeye bırakırsanız tavuk nar gibi kızaracaktır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo