İsterseniz lezzetli bir atıştırmalık olarak isterseniz de kahvaltı sofralarını taçlandırmak için hazırlayacağınız sarımsaklı ekmek dilimlerini gün her saatinde tüketebilirsiniz.
Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor.Şimdi başlayalım.
Süt ve mayayı bir kaba alıp maya eriyene kadar karıştırın. Kesmeşeker, tuz ve sıvıyağı ilave edip elinizle iyice karıştırın. Sarımsak, kekik, tuz, yumurta ve unu ekleyip yoğurun. Pürüzsüz bir hamur elde edip üzerini örterek 35 dakika bekletin.
Mayalanmış hamuru 3 eşit parçaya bölüp unlanmış tezgahın üzerine alın. Elinizle yuvarlayarak 5 cm çapında 3 uzun rulo elde edin.
Ruloları saç örgüsü şeklinde sararak çelenk haline getirin. Yağlanmış fırın tepsisine alıp üzerine fırça ile sıvıyağ sürün. Susam serpiştirip tekrar kabarması için 30-35 dakika daha bekletin. 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin
Ekmeği uzunlamasına ikiye bölün ve büyük bir fırın tepsisine kenarları yukarı bakacak şekilde yerleştirin.
Orta boy bir kapta tereyağı, sarımsak, maydanoz ve tuzu iyice birleşene kadar karıştırın.
Ekmeğin üzerine eşit şekilde yayın. 10-15 dakika veya kenarları hafif altın rengi kahverengi olana kadar pişirin.
Servis Önerisi
Maydanoz yerine kekik, kekik veya tarhun gibi doğranmış taze otlarla veya hatta bunların herhangi bir karışımını kullanabilirsiniz.
Sarımsaklı ekmek, spagetti bolonez ve soslu makarna yemeklerinin mükemmel bir eşlikçisidir. Ayrıca pizza veya çorba da önerilir.
Püf Noktası
Sarımsaklı ekmek streç filme sıkıca sarılırsa buzdolabında 1 gün, dondurucuda ise 1 ay saklanabilir. Pişirmeden önce folyoya sarın. Sarımsaklı tereyağı da hazırlanıp buzdolabında 1 haftaya veya dondurucuda 3 aya kadar saklanabilir.
Teşekkür ederiz.