Portakal Soslu Armut

Portakal Soslu Armut
14 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Portakal Soslu Armut için

Malzemeler

  • 5 armut
  • 3 su bardağı su
  • 1 limonun suyu
  • 2 elma
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı fındık
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 50 gr margarin
  • 2~3 yaprak milföy hamur
  • 1 yumurta sarısı

Sosu için

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı su
  • 50 gr tereyağı
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı krema
Portakal Soslu Armut

Nasıl Yapılır

Armutların kabuklarını soyup kabak oyacağı ile alt kısımlarında çekirdek yataklarını çıkartın. Limonlu suda 10 dakika haşlayın. Elmaların kabuğunu soyup küçük küp şeklinde doğrayın. Şeker, tarçın, fındık ekleyip karıştırın ve armutların içlerine doldurun. Armutları fırın kabına dizin. Aralarına margarin yerleştirip üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin. Milföy hamurlarını şeritler halinde kesin ve milföylerin üzerine sarın. Yumurta sarısı sürüp fırına yerleştirin ve kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin. Şeker ve suyu tencereye alın. Karamelleşinceye kadar pişirin. Tereyağını ekleyin. Portakal suyu ile nişastayı karıştırıp ilave edin ve kaynamaya bırakın. Krema ekleyip ocaktan alın. Armutları kaselere yerleştirin. Etrafına sos gezdirerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo