En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13903 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1227 Tarif
Diyet
4400 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2277 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
4921 Tarif
Salata ve Meze
1227 Tarif
Sos
468 Tarif
Tatlı
8550 Tarif
Yöresel
1967 Tarif
Popüler Tarifler
Ayva Dolması
Makaron
Anasayfa
Tarifler
Davet Yemekleri
Patatesli Patlıcan Sarma
Patatesli Patlıcan Sarma
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
45 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Şehrazat Tatlısı
Air fryer'da pişi
Trabzon çikolatası
Kedidili tatlısı
Torta Della Nonna
Kürt böreği
Keten Tohumunun Bilmeniz Gereken 7 Yan Etkisi
Kilo Vermek İçin Öğle Yemeği Nasıl Olmalı?
Taste Atlas Dünyanın En Trend Yiyeceklerini Açıkladı: Listede Türkiye'den 3 Lezzet Var
Nar Kabuğu Çayının Faydaları Nelerdir?
Labada Otu Nedir, Nasıl Kullanılır?
Sirke Anası Yenir Mi?
Patatesli Patlıcan Sarma için
Malzemeler
Malzemeler
4 kemer patlıcan
4-5 patates
2 kahve fincanı galeta unu
2 yumurta
Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
3 dal taze soğan
2 çorba kaşığı krem peynir
2 dal maydanoz
Kızartma için:
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Süsleme için:
Birkaç maydanoz yaprağı
10-15 taze soğan sapı
Patatesli Patlıcan Sarma
Nasıl Yapılır
Patlıcanları yıkayıp uzunlamasına dilimleyin. Acısını almak için tuzlu suda bekletip kurulayın.
Bir kasede galeta unu, ceviz içi ve bir tutam tuzu karıştırın. Yumurtaları ayrı bir kasede çırpın.
Sıvıyağı geniş bir tavada kızdırın. Patlıcan dilimlerini önce çırpılmış yumurtaya sonra galetalı karışıma bulayıp iki taraflı kızartın.
Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
Patatesleri haşlayıp soyun ve ezerek püre haline getirin. Taze soğanları temizleyip doğrayın, maydanozu kıyın.
Patates, taze soğan, maydanoz, krem peynir, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın.
Patlıcan dilimlerinin uç kısımlarına patatesli karışımı paylaştırıp rulo şeklinde sarın.
Kalan taze soğanın yeşil saplarıyla ruloları bağlayın. Maydanozla süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Diğer Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Davet Sofrası Tarifleri
120 Dakika
Havyarlı Fava
Davet Sofrası Tarifleri
125 Dakika
Kavun Sorbe
Davet Sofrası Tarifleri
90 Dakika
Kabak Çiçeği Tempura
Davet Sofrası Tarifleri
180 Dakika
Ahtapot Yahni
Davet Sofrası Tarifleri
35 Dakika
Domates Carpaccio
Davet Sofrası Tarifleri
35 Dakika
Karides Kokteyl
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.