Enginarları temizleyip kararmaması için limonlu suda bekletin.
Enginarları süzüp tencereye alın ve üzerini örtecek kadar su ekleyin. Tuz ve un ilave edip karıştırın. Yumuşayıncaya kadar haşlayın.
3 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 çorba kaşığı limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırın. Enginarları tencereden kevgirle çıkarıp süzgece alın. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin.
Kalan zeytinyağı, limon suyu, karabiber ve 1 tutam tuzu ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız püreyi enginarların içine paylaştırın. Üzerini kalan dereotu ve zeytin dilimleriyle süsleyin.
Maydanozu kıyıp pürenin üzerine serpiştin ve soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun. Yeni tatlar keşfetmek için, sebzeli zeytinyağlı enginar tarifini deneyin.
Teşekkür ederiz.