İmsakiye
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14325 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1299 Tarif
Diyet
4405 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2354 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1419 Tarif
Pratik Yemek
5365 Tarif
Salata ve Meze
1314 Tarif
Sos
471 Tarif
Tatlı
8939 Tarif
Yöresel
1993 Tarif
Popüler Tarifler
Pastırmalı Pide
Elmalı Turta
Anasayfa
Tarifler
Börek Tarifleri
Mantarlı Rulo Börek
Mantarlı Rulo Börek
22 Mart 2021
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Portakallı havuç reçeli
Kuşkonmaz Haşlama
Kolay Mayasız Pişi
Kabak Çiçeği Dolması
Konya Bıçak Arası Pide
Tavuklu Wrap
Glüten İçermeyen Püreler: 5 Farklı Tarif Önerisi
Evde Barış Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?
Ev Yapımı Doğal Detoks Tarifleri: Kilo Verdiren, Yağ Yaktıran 21 Detoks Suyu Tarifi
Kabaklı Diyet Yemekleri: Kabakla Yapılan 14 Nefis Tarif
Kahve Tanelerinden Fincana: Filtre Kahvenin İncelikleri
Doğduğunuz Aya Göre Hangi Yemeksiniz?
Mantarlı Rulo Börek için
Malzemeler
Hamur için:
1 kg patates
2 yumurta
3 su bardağı un
Tuz
Karabiber
İç malzeme:
500 gr mantar
2 soğan
50 gr margarin
Yarım çay bardağı süt kreması
Yarım limonun suyu
Tuz
Karabiber
Mantarlı Rulo Börek
Nasıl Yapılır
Patatesleri soyup tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp çatalla ezerek püre haline getirin.
Un, yumurta, tuz ve karabiber ilave edin ve yoğurup katı bir hamur haline getirin.
Kremayı limon suyu ile karıştırın. Mantarları temizleyip dilimleyin. Soğanları soyup küçük doğrayın.
40 gr margarini tencerede eritip soğanı kavurun. Mantar, tuz ve karabiberi ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
Patates hamurunu 8 eşit parçaya bölün. Her parçayı merdane ile 18 cm çapında açıp üzerine limonlu krema sürün.
Mantarlı içi paylaştırıp iki kenarını içe doğru katlayın ve sigara böreği şeklinde sarın. Malzemeler bitinceye kadar işlemi tekrarlayın.
Fırın tepsisini sıvıyağla yağlayıp hazırladığınız mantarlı sarma börekleri dizin. Kalan margarini küçük küçük doğrayıp böreklerin üzerine serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Servis tabağına alıp 2 parmak kalınlığında dilimleyin ve sıcak olarak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Mantarlı Tarifler
Hamur İşi Tarifleri
Tuzlu Hamur İşi Tarifleri
Börek Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Öğle Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Börek Tarifleri
30 Dakika
Parmak Börek
Selinhdr
Börek Tarifleri
25 Dakika
Tiropita
Selinhdr
Börek Tarifleri
60 Dakika
Yalancı Boyoz Böreği
Selinhdr
Börek Tarifleri
70 Dakika
Gonca Gül Böreği
Selinhdr
Börek Tarifleri
50 Dakika
Fiyonk Börek
Selinhdr
Börek Tarifleri
50 Dakika
Tahin Pekmezli Tatlı Börek
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.