Üzeri için
Hamur için, ılık su ve balı bir kapta karıştırın. Mayayı ekleyip ezin. Mayalı suyu oda ısısında 10 dakika bekletin. Süt, tuz, zeytinyağı ve unu ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru yağlanmış bir kaba alıp kabarması için oda ısısında 1 saat dinlendirin.
Sebzeli karışım için soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Kurutulmuş domatesleri ılık suda bekletip dilimleyin. Ispanakları temizleyip kıyın. Zeytinyağını bir tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı kavurun. Kurutulmuş domates ve ıspanakları ekleyip 12 dakika daha kavurun. En son mantarları ilave edin. Mantarlar suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Hamurdan büyük parçalar koparın. Yağlanmış fırın tepsisi üzerinde istediğiniz büyüklükte pideler hazırlayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirip harcı hamurların üzerine yayın. Tekrar sıcak fırına verip 15-20 dakika hamurlar iyice kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak ya da ılık servis yapın.
Teşekkür ederiz.