Kelebek Bisküviler

Kelebek Bisküviler
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kelebek Bisküviler için

Malzemeler

Hamur için

  • 150 gr margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 4 çorba kaşığı pudraşeker
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı ucu tuz

Üzeri için

  • 1 yumurta akı
  • Renkli şekerleme
Kelebek Bisküviler

Nasıl Yapılır


Margarin, pudraşeker, rendelenmiş limon kabuğu, vanilya ve tuzu bir kaba alıp elinizle karıştırın. Yumurta sarılarını ekleyip karıştırmaya devam edin. Unu yavaş yavaş ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edin. Üzerini örterek 20 dakika bekletin.

Hamuru hafifçe unlanmış tezgahın üzerinde inceltin. Kelebek kalıplarıyla kesin. Yumurtayı ve şekeri ayrı kaselere alıp kestiğiniz kelebekleri önce yumurta akına sonra şekere batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın. 180 dereceye ayarlanmış fırında 10-12 dakika pişirip çıkarın.


Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo