Kabak çiçeklerini temizleyip yıkayın ve süzgece alın. Suyu süzüldükten sonra kaynar tuzlu suya atıp 15-20 saniye kadar bekletin ve kevgirle çıkarıp süzgece alın.
Kabakları temizleyip ince halkalar halinde dilimleyin. Kabak dilimlerini yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlama suyundan yarım kepçe kadarını ayırıp kabakları süzün.
Dil peynirini küçük küçük doğrayıp bir kaba alın. Ekmek içi, çekilmiş ceviz ve pulbiberi ilave edip harmanlayın. Ayırdığınız haşlama suyu ile ıslatıp iyice karıştırın.
Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırıp sosu hazırlayın. Kabak çiçeği, kabak dilimleri ve ekmekli karışımı servis tabağına alıp sosu üzerine gezdirin. Naneyle süsleyip servis yapın.
Teşekkür ederiz.