Lorlu Pazı Sarması

Lorlu Pazı Sarması
26 Ağustos 2022
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Lorlu Pazı Sarması için

Malzemeler

  • 1 demet pazı
  • 2 soğan
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı süt
  • 30 gr tereyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 kahve fincanı zeytinyağı
  • 4 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • Tuz
Lorlu Pazı Sarması

Nasıl Yapılır

  1. Pazı yapraklarının saplarını ve ortalarındaki sert damarları kesin. Yaprakları kaynar suda 1-2 dakika bekletip çıkarın. Soğanları soyup rendeleyin. Zeytinyağı tavada ısıtıp soğanı hafif kavurun. Maydanozu kıyın.
  2. Bulguru çukur bir kaba alıp üzerine bir bardak kaynar tuzlu su ekleyin. Suyunu tamamen çekene kadar bekletin.
  3. Soğan, salça, nane, maydanoz, pul biber, nane ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Ilık karışıma lor peynirini ilave edip harmanlayın.
  4. Pazı yapraklarını avuç içi kadar parçalara kesin. ‹çlerine hazırladığınız dolma içini paylaştırıp rulo şeklinde sarın.
  5. Tencerenin tabanına kalan yaprakları yayın. Hazırladığınız sarmaları yerleştirin. Üzerini porselen tabakla kapatıp 1 bardak süt dökün. 10 dakika pişirip ılınmaya bırakın. Soğuk veya ılık servis yapın.
    Hafif ve pratik bulgurlu pazı dolması tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo