Fırında Sebzeli Kuzu Sarma

Fırında Sebzeli Kuzu Sarma
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fırında Sebzeli Kuzu Sarma için

Malzemeler

  • 600 gr kuzu but (kemiksiz)
  • Yarım bayat ekmek
  • 3 taze sarımsak
  • 3 taze soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 2 kahve fincanı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Sebzeli garnitür için

  • 300 gr taze iç bakla
  • 100 gr bezelye
  • 2 havuç
  • 1 kereviz sapı
  • 3 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 25 gr tereyağı
  • Mısır nişastası
Fırında Sebzeli Kuzu Sarma

Nasıl Yapılır


Bu tip yemek tarifleri biraz dikkat gerektiriyor.

Kuzu etinin ortasını kesip cep açın. Etin içine ve dışına 1’er tutam tuz ve karabiber serpin. Maydanoz, dereotu, taze soğan ve sarımsakları temizleyip doğrayın. Ekmek,  maydanoz, dereotu, sarımsak, 1 kahve fincanı zeytinyağı, limon kabuğu, tuz ve karabiberi robota alıp ezin.

Karışımı etin içine doldurup  pişme esnasında açılmaması için ağız kısmını kürdanlarla tutturun. Etin üzerine fırça ile bolca zeytinyağı sürün. Kalan yağ ile fırın tepsisini yağlayın. Eti ilave edip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin.
  
Sebzeli garnitür için, soğanları soyup yarım ay şeklinde doğrayın. Havuçları temizleyip incecik doğrayın. Kereviz saplarını doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve havuçları soteleyin. Bezelye, bakla ve kereviz sapını ekleyip 10 dakika karıştırarak kavurun. Sıcak su, şeker ve tuzu ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Fırını söndürüp eti sıcak olarak muhafaza edin. Sebzeleri kevgirle alarak tepsideki ete ilave edin. Tereyağını tavada eritip unu kavurun ve tenceredeki  sebze suyuna azar azar yedirerek ilave edin.

Hazırladığınız sosu sebzelerin üzerine gezdirin. Dilimleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo