Fatsa Lokumu

Fatsa Lokumu
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fatsa Lokumu için

Malzemeler

  • 3.5 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 125 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı fındık yağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 kase çekilmiş fındık
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Fatsa Lokumu

Nasıl Yapılır

Bu özel Fatsa lokumunu, yemek tarifleri  listenize eklemeyi unutmayın...

Tereyağını oda ısısında yumuşaması için bekletin. Fındıkları küçük bir tavada hafifçe kavurun.Karbonat ve limon suyunu bir kapta karıştırın.Unu hamur yoğurma kabına eleyin.

Bir yumurtanın akını sarısından ayırıp büyük bir kaseye alın.1 yumurta,tereyağı,şeker ve fındık yağını ekleyip tahta kaşıkla ezerek karıştırın.Sütü ilave edip karıştırmaya devam edin.

Unun ortasını havuz gibi açıp yumurtalı karışımı ekleyin.Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.En son kuru üzümler ve kavrulmuş fındıkları ilave edin.Tekrar yoğurun.

Hamuru 3 eşit parçaya ayırın.Her parçayı bilek kalınlığında rulo haline getirin.6 santim uzunluğunda verev dilimler şeklinde kesin.Hamurları yağlanmış fırın tepsisine dizin.Ayırdığınız yumurta sarısını çırpıp hamurların üzerlerine sürün.Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin.Fırından alıp ılınmaya bırakın.Sıcak veya ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo