Elmalı Bohçalar

Elmalı Bohçalar
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Elmalı Bohçalar için

Malzemeler

Hamur için

  • 3 su bardağı un
  • 200 gr margarin
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 paket kabartma tozu

İç malzeme için

  • 5 elma
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için

  • 1 kahve fincanı pudraşeker
Elmalı Bohçalar

Nasıl Yapılır


Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.

Margarini oda ısısında yumuşatıp bir kaba alın. şeker ve yoğurt ilave edip miksere çırpın. Elenmiş un ve kabartma tozunu ekeyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamura top şeki verip üzerini nemi bir beze örtün ve yarım saat dinendirin.
 
İç malzeme için, elmaarın kabukarını soyup küp şekinde doğrayın ve bir tencereye alın. şekeri ilave edip kısık ateşte elmaarı pişirin. Fındık, kuru üzüm, ceviz ve tarçını ekeyip karışımı harmanayın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Hamurdan ceviz büyüküğünde parçaar koparın. Ortaarına elmaı harcı payaştırın. Yağanmış fırın tepsisine araıkı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarı fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alıp hemen pudraşeker serpiştirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo