En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13902 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1227 Tarif
Diyet
4400 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2275 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
4921 Tarif
Salata ve Meze
1227 Tarif
Sos
468 Tarif
Tatlı
8550 Tarif
Yöresel
1967 Tarif
Popüler Tarifler
Poşe Yumurta
Çoban Kavurma
Anasayfa
Tarifler
Çay Saati Tarifleri
Bomboloni
Bomboloni
25 Ağustos 2022
Hazırlanma Süresi :
45 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 11 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Şehrazat Tatlısı
Elmalı cevizli milföy
Trabzon çikolatası
Castagnole
Tikvenik
Air fryer'da pişi
Keten Tohumunun Bilmeniz Gereken 7 Yan Etkisi
Michelin Rehberi 2025 Seçkisi: Geri Sayım Başladı!
Labada Otu Nedir, Nasıl Kullanılır?
Nar Kabuğu Çayının Faydaları Nelerdir?
Taste Atlas Dünyanın En İyi Tatlılarını Açıkladı: Listede Türkiye'den 6 Tatlı Var
Burdur Yöresel Yemekleri: Burdur Mutfağından 12 Nefis Tarif
Bomboloni için
Malzemeler
Hamuru için:
2-2.5 su bardağı un
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya
1 su bardağı ılık süt
2 adet yumurta
6 yemek kaşığı tereyağı
İç dolgusu için:
1 büyük pastacı kreması
Kızartmak için:
1 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Bomboloni
Nasıl Yapılır
Toz şeker, ılık süt ve kuru mayayı bir kaba alın, güzelce karıştırın.
Üzerine yumurtaları ekleyerek çırpın.
Oda sıcaklığında bekletilen tereyağını da ekleyin ve karıştırın.
Ardından unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayacak bir hamur elde edin.
Hamurun üzerine streç film sarın ve 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.
Mayalanan hamuru tezgaha alın ve unlayın. Hamuru kalın bir şekilde açın.
Çay bardağının ağız kısmıyla hamura bastırarak yuvarlaklar oluşturun.
Yağı tavaya ekleyin ve kızdırın. Kızan yağa hamurları atarak önlü arkalı kızartın.
Pastacı kremasını buzdolabı poşetine alın ve ucunda ufak bir delik açın.
Hamurun ortasına da küçük delik açın. Hamurun iç kısmına dolguyu sıkın. Afiyet olsun.
Tarifte pastacı kreması yerine çikolatalı sos, meyveli sos ve marmelat kullanabilirsiniz.
Tarif Kategorileri
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
Hamur İşi Tarifleri
İtalyan Mutfağı Yemekleri
Çörek Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Çay Saati Tarifleri
20 Dakika
Lavaş Tost
Çay Saati Tarifleri
35 Dakika
Yumurtasız Kurabiye
Çay Saati Tarifleri
30 Dakika
Krem Şantili Kurabiye
Çay Saati Tarifleri
80 Dakika
Cream Puff
Çay Saati Tarifleri
10 Dakika
Ihlamur Çayı
Çay Saati Tarifleri
725 Dakika
Cold Brew
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.