- Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor...
Un ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp harmanlayın. Mayayı küçük bir kaseye alıp 2 çorba kaşığı ılık su ekleyin. - Karıştırıp sıcak bir yerde 10 dakika bekletin. Margarini küçük küçük kesip una ilave edin. Elinizle ovalayarak una yedirin.
- Yumurtayı çırpıp una ekleyin. Yumurtayı ölçekli bir kaba alın. Sütü ilave edip çırpın. Karışım 250 ml’ye gelinceye kadar ılık ekleyin ve çırpın.
- Margarin eklediğiniz unun ortasını çukurlaştırıp maya ve yumurtalı karışımı ilave edin. Karışımı yaklaşık yarım saat yoğurun.
- Hazırladığınız hamuru hafifçe yağlanmış bir kaba alıp üzerine hafifçe nemlendirilmiş bir bezle örtün. Sıcak bir yerde 30 dakika bekletin.
- Kuru üzüm ve kuru meyveleri bir kaba alın. ‹çinde kaynar su bulunan başka bir kabın içine yerleştirip üzerini bir bezle örtün.
- Hamuru un serpilmiş bir zemine alıp 5 dakika yoğurun. Hamurun içine kurutulmuş meyve, kuru üzüm, şeker, pekmez ve baharatı ekleyip tekrar yoğurun.
- Hamuru tekrar bir kaba alıp üzerine nemli bezle örtün ve sıcak bir yerde 1 saat bekletin. Hamuru ikiye bölüp SoftBowl Nilüfer kalıplarının içine yerleştirin.
- Hamurların üzerini nemli bezle örtüp 20 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Uzun süre tokluk hissi veren üzümlü ekmek tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.