Badem Aromalı Vena Kek

Badem Aromalı Vena Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Badem Aromalı Vena Kek için

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı badem esansı
  • 1 su bardağı file badem
  • 3.5 su bardağı un

Üzeri için:

  • 80 gr sütlü çikolata
Badem Aromalı Vena Kek

Nasıl Yapılır

  1. Yumurtaları büyük bir kâseye kırıp mikserle 3-4 dakika çırpın. Şeker ekleyip krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin. Süt, badem esansı, file badem ve sıvıyağ ilave edip iyice karıştırın.
  2. Unu eleyin. Yumurtalı karışıma azar azar ilave ederek karıştırın. 26 cm çapındaki yağlanmış yuvarlak kek kalıbına hazırladığınız kek hamurunu boşaltın.
  3. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
  4. Çikolatayı benmari usulü eritin. Pişen keki servis tabağına ters çevirip alın. Kek soğuyunca çikolatayı kekin üzerine gezdirerek dökün. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo