Yufka Lahmacun

Yufka Lahmacun
15 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Yufka Lahmacun için

Malzemeler

  • 6 yufka
  • Yarım kg köftelik dana kıyma
  • 2 domates
  • 2 maydanoz
  • 2 soğan
  • Yarım paket margarin
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
Yufka Lahmacun

Nasıl Yapılır

Pratik lahmacun tarifleri arasında özel bir yere sahip. Yufkaları ortadan ikiye kesin. Eritilmiş margarin ve sütü karıştırın. Yufkaların üzerine sürün. Kesilmiş taraflarından yufkanın yarısına kadar rulo şeklinde sararak ve iki ucunu yufkaların kenarına sıkıştırarak yuvarlaklar elde edin. Bir kapta ince kıyılmış soğan, domates ve maydanozu kıymayla karıştırın. Tuz, karabiber ve salçayı ekleyip karıştırın. Yufkaların üzerine harcı iyice yayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo