İnce yufkanın içinin doldurulmasıyla hazırlanan gözleme, sac üzerinde pişirilir. Genellikle kahvaltı sofralarında yer verilen gözleme, tatlı veya tuzlu olarak sunulabilir. En sevilen çeşitleri; kaşarlı, sucuklu, kıymalı, patatesli ve ballı gözlemedir. Hemen hemen her yörede aynı şekilde hazırlanır. Özellikle köy yerlerinde ve kahvaltı mekanlarında rastlanan gözlemeyi, evdeki malzemelerle kolayca hazırlayabilirsiniz. Çayın lezzetini tamamlayan otlu, ıspanaklı ve peynirli gözleme nasıl yapılır? sorusunun cevabını sizler için yazımızda paylaştık. Malzemeleri hazırladıysanız, kahvaltı sofralarının gözdesi olan otlu, ıspanaklı ve peynirli gözleme yapımına geçebiliriz.
Hamur için
İç harcı için
Üzeri için
Otlu, Ispanaklı ve Lor Peynirli Gözlemenin Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Otlu, Ispanaklı ve Lor Peynirli Gözleme Kaç Kaloridir?
Otlu, ıspanaklı ve lor peynirli gözlemenin bir porsiyonu, yaklaşık 180 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksek olan bu tarifi, diyet listelerinde ölçülü bir şekilde tüketebilirsiniz.
Kahvaltı ve öğle aralarında tüketebileceğiniz börek tarifleri mi arıyorsunuz? Pudra şekeriyle birlikte sunulan ev yapımı küt böreği tarifine göz atabilirsiniz. Gözlemenin yanı sıra ev yapımı pratik bazlama tarifini de notlarınız arasına ekleyin.
Teşekkür ederiz.