Pancarlı Makarna Hamuru

Pancarlı Makarna Hamuru
24 Ağustos 2022

Antioksidan ve lezzet deposu olan pancar ile nefis makarna tarifi.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pancarlı Makarna Hamuru için

Malzemeler

  • 450 g sert durum buğdayı unu
  • 100 g ince irmik (Semolina)
  • 2 adet yumurta
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 120 g pancar püresi (Fırınlanıp blender’dan geçirilmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
Pancarlı Makarna Hamuru

Nasıl Yapılır

  1. Unu derin bir kaba alın. İnce irmiği ekleyip harmanlayın. Ortasını açıp yumurtaları kırın. 
  2. Tuz ve pancar püresini ilave edip sert ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun. 
  3. Hamuru 2 eşit bezeye ayırıp unlanmış zeminde ince açın. Açtığınız hamurun üzerini hafif unlayarak 3 parmak kalınlığında katlayıp istediğiniz incelikte kesin. Kesilen ruloları açıp uzatın.
  4. Hazırladığınız makarna ile harika bir ana yemek hazırlamaya ne dersiniz? Pancar soslu spagetti tarifine de göz atın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo