Teyze Çöreği

Teyze Çöreği
11 Aralık 2024

Lezzetli ve pratik bir atıştırmalık arıyorsanız, teyze çöreği tarifini mutlaka deneyin! Yumuşacık hamurunun içinde, baharatlı kıyma harcıyla enfes bir tat birleşiyor. Hem kahvaltıya hem de misafirlerinize ikramlık olarak harika bir seçenek! İşte teyze çöreği tarifi:

Tahinli Çörek tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon teyze çöreği kaç kaloridir?

Bir porsiyon teyze çöreği 530 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Teyze Çöreği için

Malzemeler

Hamur için:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4,5-5 su bardağı un 

İç harcı için:

  • 250 gr kıyma
  • 1 adet soğan 
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber 
Teyze Çöreği

Nasıl Yapılır

  1. Bir kaba yoğurdu, sıvı yağı, eritilmiş tereyağını ekleyin. Üzerine kabartma tozunu ve tuzu koyun.
  2. Ardından, azar azar un ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
  3. Hamurun üzerini streç filmle veya bir bezle kapatıp, yaklaşık 20-30 dakika dinlendirin.
  4. İç harç için bir tavada sıvı yağı ısıtın ve doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun.
  5. Ardından kıymayı ekleyin ve iyice pişene kadar karıştırarak kavurun.
  6. Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın. Karışım hazır olduktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  7. Hamuru dinlendikten sonra, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve merdane ile açın.
  8. Her bir hamurun ortasına kıymalı harçtan koyun ve kenarlarını kapatarak yuvarlak ya da bohça şeklinde kapatın.
  9. Hazırladığınız çörekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  10. Üzerine çırpılmış yumurta sürün önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Üstleri altın rengini alana kadar pişirin.
  11. Fırından çıkan teyze çöreklerini ılıdıktan sonra sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Teyze çöreklerini, yanında yoğurt ve taze bir salata ile servis edebilirsiniz. Özellikle yoğurt, çöreğin lezzetini tamamlar.
  • Çörekleri sıcak bir çay veya ayran ile sunarak, klasik Türk kahvaltı geleneğine uygun bir seçenek oluşturabilirsiniz.
  • Eğer baharatlı yemekleri seviyorsanız, çöreklerin yanına bir miktar acılı sos ya da acılı yoğurt eklemek de güzel bir alternatif olabilir.
  • Çörekleri minik porsiyonlar halinde kesip, davet sofralarına ikramlık olarak sunabilirsiniz. Yanında zeytin, peynir ve sıcak çay ile şık bir sunum yapabilirsiniz.
Püf Noktası
  • Hamuru yoğururken un miktarını dikkatli ekleyin. Hamur yumuşak ve hafif ele yapışan bir kıvamda olmalıdır. Hamur sert olursa çörekler kuru olabilir.
  • Hamurunuzu dinlendirmek, hamurun daha yumuşak ve esnek olmasını sağlar. 
  • Kıymalı harcı, fazla yağlı olmaması için pişirirken fazla sıvıyı çekmesini sağlamak için yüksek ısıda pişirin. Ayrıca, harcı soğutun ki hamurda sulanma yapmasın.
  • Çörekleri kapatırken kenarlarının iyice kapandığından emin olun. Açılmaması için düzgün kapatmak önemlidir.
  • Fırını önceden ısıtmak, çöreklerin düzgün bir şekilde pişmesini sağlar. Çöreklerin üzeri altın rengini aldığında fırından çıkarabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo