İçli Simit

İçli Simit
19 Ekim 2021
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
İçli Simit için

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket yaş maya (42 gr)
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 yumurta
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 4~4.5 su bardağı tam buğday unu

İç harcı için

  • 150 gr kaşar peyniri
  • Yarım su bardağı küp doğranmış sucuk

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 2 çay bardağı su
  • Susam
İçli Simit

Nasıl Yapılır

  1. Tam buğday unu ile hazırlayacağınız simit ile sahur lezzetlerine sağlık katın. Mayayı ılık süt ve suyun içinde eritin.
  2. Şeker, yağ, yumurta, tuz ve azar azar unu ekleyerek yoğurun. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Kaşar peynirini rendeleyip sucuk ile harmanlayın.
  3. Hamurdan parçalar kopartıp unlanmış tezgahta elinizle bastırarak açın. İçine sucuklu peynirden bir miktar yerleştirip kapatın.
  4. Her birini önce pekmezli suya daha sonra bolca susama bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo