Nadir Dolama

Nadir Dolama
07 Haziran 2024

Nadir dolama, Karaköy Güllüoğlu'nun mutfağından aldığımız enfes bir tarif. İncecik yufkaların Giresun fındığı veya Antep fıstığı ile doldurulmasıyla hazırlanan bu baklava, bayram sofralarında sunabileceğiniz lezzetlerden biridir. Klasik baklavaya göre daha az yufka içerir. Malzemeler hazırsa, Nadir dolama tarifi için detaylara geçebiliriz.

Ev yapımı baklava tariflerine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 20 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Nadir Dolama için

Malzemeler

İçindekiler:

Hamur için:

  • 1 kg buğday unu
  • 3 adet yumurta
  • 200 gr su
  • 13 gr tuz
  • Buğday nişastası

İç harcı:

  • 150 gr sade yağ
  • 750 gr fıstık veya fındık içi

Şerbeti için:

  • 650 gr pancar şekeri
  • 450 gr su
  • 2 veya 3 damla limon suyu
Nadir Dolama

Nasıl Yapılır

  1. Buğday unu, yumurta, tuz ve su karıştırılarak hamur elde edilir. 
  2. Hamur dinlendikten sonra eşit bezelere ayrılarak sırasıyla açılımı gerçekleştirilir.
  3. Yufkalar sırasıyla tezgaha üst üste yerleştirilir ve eşit parçalara bölünür. 
  4. Ürünün özelliği gereği 2 yufka tezgaha serilir ve yufkalar üzerine iri çekimdeki fıstık serpilerek yufkalar silindir haline getirilecek şekilde sarılır. 
  5. Tepsiye yerleştirilen yufkalar eşit oranda kesilerek sade yağla buluşturulur. 
  6. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirilerek baklavanın soğumasına izin verilmeden, 108-110 derecedeki şerbet ile buluşturulur. 
  7. Sonrasında soğumaya alınır. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo