Hazır Yufkadan Sütlü Nuriye
04 Eylül 2024

Süt, fındık ve şeker ile hazırlanan sütlü nuriye, ihtilal baklavası ismiyle de bilinir. Diyarbakır mutfağıyla özdeşleşen bu tatlı, bayramların vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Malzemeler hazırsa, videolu anlatımıyla baklava yufkasından sütlü nuriye tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Sütlü Nuriye Kaç Kalori?

1 dilim sütlü nuriye, yaklaşık 310 kaloridir. Bir porsiyon sütlü nuriye ise ortalama 3 dilime eş değerdir ve 1095 kaloridir.

El açması yufkayla hazırlanan sütlü nuriye tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hazır Yufkadan Sütlü Nuriye için

Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka

Şerbet için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su

Harç için:

  • 200 gr Fındık

Ara katmanlar için:

  • 250 gr Tereyağı
Hazır Yufkadan Sütlü Nuriye

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi

Sütlü nuriye tatlısını antep fıstığı, kaymak veya dondurma eşliğinde sunabilirsiniz.

Püf Noktası
  • Tarifte baklavalık ince yufka kullanın.
  • Her katı tereyağı ile yağlamayı unutmayın.
  • Fırının performansına göre pişirme süresi değişebilir. Bu yüzden mutlaka kontrollü bir şekilde pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo