Baharatlı Armut (Yoğun Çikolatalı Sos Ve Kıtır Kadayıf İle) için
Malzemeler
4-6 armut (Soyulmuş)
2-3 lt su
5-7 yemek kaşığı Hindistan cevizi şekeri veya toz şeker
1 çubuk tarçın
1 yıldız anason
80-100 g krema
80-100 g sütlü çikolata (Küçük parçalar halinde kesilmiş)
4 avuç kadayıf (Küçük parçalar halinde kesilmiş)
1-2 yemek kaşığı tereyağı
1-2 çay kaşığı pudra şekeri
4 yemek kaşığı kaymak
Baharatlı Armut (Yoğun Çikolatalı Sos Ve Kıtır Kadayıf İle)
Nasıl Yapılır
Armutların içine rahatça sığabilecekleri bir tencere bulun. Armutları kenara alın ve tencereye armutları kaplayacak kadar su doldurun. Şeker, tarçın ve anasonu ekleyip bir taşım kaynatın. Kaynayan şekerli suya armutları koyun ve kısık ateşte, armutlar yumuşayıncaya dek, 20-30 dakika pişirin. Bir kürdan batırdığınızda rahatça içine geçiyorsa, armutlar pişmiş demektir. Armutları sudan çıkarıp soğumaya bırakın. Eğer daha da yumuşamalarını istiyorsanız, şerbetin içinde soğumaya bırakabilirsiniz.
100 g kremayı bir taşım kaynatın. Çikolatayı küçük bir kaseye alın ve üzerine kaynamış kremayı ekleyin. 1-2 dakika çikolatanın erimesini bekleyin. Krema ve çikolata birbirine iyice geçene dek karıştırın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğudukça kıvamı koyulaşacaktır. Tamamıyla soğuyunca buzdolabına kaldırın. Sos buzdolabında çok beklerse koyulaşabilir. Bu durumda, servis etmeden önce oda sıcaklığında bekletebilir ya da 3-4 yemek kaşığı sıcak süt ile açabilirsiniz.
Küçük bir tavada 1-2 yemek kaşığı tereyağını ısıtın. Eriyen tereyağına kadayıfları ekleyip, 1-2 çay kaşığı pudra şekeri serpin. Orta ateşte, 3-4 dakika karıştırarak kadayıfları renklendirin. Bir havlu kağıdın üzerine aktarıp fazla yağlarını süzdürün. Soğuk armutları kıtır kadayıfın üzerinde, çikolata sos ve kaymak eşliğinde servis yapın.
Teşekkür ederiz.